Verdenskjent artist åpner Holmenkollen Skifest

Når Holmenkollen Skifest går av stabelen fredag om to uker står Sonny Alven, sammen med Hans Majestet Kongens Garde klar på scenen for å starte festen.

For 125. gang er det klart for skifest i Holmenkollen, og det braker løs med åpningsshow og hopprenn allerede fredag 10. mars. Artist Sonny Alven, nominert til Spellemann med låta ”Our Youth” skal sette stemningen.

– Dette er en helt ny arena for meg, og det blir kult å koble min musikk med ekstremsport på elitenivå. Jeg gleder meg utrolig mye til å møte publikum i Holmenkollen og ikke minst til å spille ny musikk, sier den 23-årige produsenten.

Sonny Alven Holmenkollen

Klare for verdenspremiere

Holmenkollen skifest har vært en tradisjon i 125 år, og i år ønsker arrangøren å ta det til et nytt nivå ved å blant annet utvide arrangementet med én dag.

– I år begynner moroa allerede på fredagen med verdenspremiere på den nye norske hoppturneringen RAW AIR. Turneringen starter med tre intense dager i Kollen, før sirkuset beveger seg videre til Lillehammer, Trondheim og til slutt Vikersund, sier kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifest, Emilie Nordskar.

LES MER: Kjøp billett for kun 100 kroner til åpningsshowet 10. mars!

Utvider publikumstilbudet

Holmenkollen Skifest har allerede forhåndsolgt 24 000 billetter, og forbereder seg på storinnrykk av ivrige ski-fans i løpet av tredagers-perioden. I løpet av Kollen-helgen kan publikum blant annet oppleve den klassiske manndomsprøven femmila i klassisk stil lørdag og tremila for kvinnene søndag formiddag.

– I år vil publikum kunne besøke forskjellige food trucks med variert og god mat i festivalområdet, vi har utvidet familiekonseptet og legger opp til en fantastisk folkefest for alle aldre, forteller Emilie Nordskar.

SE VIDEO: Sonny Alven gleder seg til å spille i Kollen:

Om Sonny Alven

2016 var året hvor verden for alvor ble kjent med Sonny Alven. Gjennombruddet i Norge kom med låten “Our Youth (feat. EMMI)” som ble strømmet over 27 millioner ganger på Spotify i 2016.

Låten sikret Sonny status som UMG Nordic Priority Act og Spotify Spotlight Artist for 2016, i tillegg til 4 uker som #2 på de offisielle radiolistene. Samme år gikk han til topps på Hype Machine med “California Girls”.

23-åringens produksjoner fanget oppmerksomheten til høyprofilerte artister som Alesso, Tove Lo og Astrid S, som alle ønsket at Sonny Alven skulle remixe deres musikk. Samtidig ble produsenten invitert til å være med Kygo på hans Europaturné som inkluderte 19 show i alle europeiske storbyer, inkludert to utsolgte show på ikoniske Brixton Academy i London.