Kollen feirer 125 år med skirenn

Vi har møtt ivrige publikummere på selveste Holmenkollsøndagen og spurt hva de forbinder med Kollen, i anledning 125-årsjubileet.

Tekst og foto: Kine Larsen/Lillian Langseth

Anne Jensen og Odd Jensen

Navn: Anne Jensen og Odd Jensen

  Alder: 69 år og 73 år

Hva ser dere fram til i dag?

–Vi ser fram til 3 mila og å oppleve den gode stemningen, samt at tåken skal lette. Begge har vært i Kollen flere ganger siden 2010 og tenker å fortsette med det.

Hva er ditt beste minne?

– Mitt beste minne er å møte de flotte menneskene som er her, smiler Anne. Hun roser også den gode musikken. Mitt beste minne må være fra VM da Therese Johaug vant suverent og kastet seg rundt halsen på Kongen, forteller en lattermild Odd.

Hva forbinder du med Kollen?

Det må bli sport, ler Anne. Spesielt hopprennet. Vi har jo vært her siden vi var små, så dette er en tradisjon for oss og jeg må nesten si at tåken er går i et med det å være i Holmenkollen, men solen setter jo en ekstra spiss på opplevelsen, spøker Odd.

Anette Hem

Navn: Anette Hem

Hva ser du fram til i dag?

– Jeg ser fram til idrettsgleden som er i løypa. Dette er ikke første gangen Anette tar seg turen hit og synes det er like stas hver gang.

Hva er ditt beste minne?

Rett og slett sol og glede!

Hva forbinder du med Kollen?

– Stemningen alle menneskene lager også må jeg vel ta med hoppbakken, den er jo så ikonisk.

Emilie Cathrin Skår Ville

Navn: Emilie Cathrin Skår Ville

Alder: 23 år

Hva ser du fram til i dag?

– Jeg ser egentlig fram til alt som skal skje i dag, gleder meg til å få med meg alt. Det er andre gangen Emilie er her sammen med venninne sine.

Hva er ditt beste minne?

– Det må ha vært i fjor da vi fikk møte Petter Northug. Venninne som er med henne smiler og nikker anerkjennende.

Hva forbinder du med Kollen?

– Oi, jeg forbinder det vel med god stemning, masse folk og godt humør. Det er jo bare helt fantastisk å være her, spesielt med tanke på været som var i går.

Inge-Johann Moldskred

Navn: Inge-Johann Moldskred

Alder: 47 år

Hva ser du fram til i dag?

– Ser fram til at Norge skal vinne i dag og å være sammen med familie og venner. Inge-Johann og vennegjengen, med familie, kommer fram til at de har tatt turen til Kollen i sju år.

Hva er ditt beste minne?

– Det må være den gode kaffen man får servert her og selvfølgelig da Johaug fikk klem av Kong Harald, da satt vi så nærme og det var stas å få oppleve.

Hva forbinder du med Kollen?

– Denne hatten jeg har på meg i dag bruker jeg kun når jeg er her oppe i Kollen, så det må nesten bli den.