– Håper RAW AIR blir fast høydepunkt

Stefan Kraft vant historiens første utgave av RAW AIR i vinter, og østerrikeren ønsker å forsvare sin sammenlagtseier foran den andre utgaven i mars 2018. I dag starter billettsalget.

– Et av mine store mål denne sesongen er å holde nivået oppe gjennom OL til slutten av RAW AIR-turneringen. Jeg håper RAW AIR blir et permanent høydepunkt hver eneste sesong, sier fjorårsvinneren.

– Jeg tror RAW AIR allerede har vist seg som en flott oppgradering for verdenscupen i hopp, og det var en flott opplevelse for oss utøvere. Turneringen var tøff, men med en perfekt organisasjon som støttet lagene ble det en utrolig god reise i Norge. Kirsebæret på toppen av kaken var at sammenlagtvinneren ikke ble klar før i det aller siste hoppet. Jeg gleder meg allerede til å være med på denne reisen mot slutten av sesongen. Utfordringene som kommer de neste månedene er en ekstra motivasjon for å jobbe ekstra hardt om sommeren, fortsetter Stefan Kraft.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: NTB scanpix/Bendiksby, Terje

Foto: NTB scanpix/Bendiksby, Terje

Vil gi Kraft en «skikkelig fight»

En som ønsker å gi Kraft kamp til døra i RAW AIR, er Daniel André Tande.

– Det hadde vært moro å gitt Stefan en skikkelig fight, og ikke minst så har jeg lyst til å gjøre det ganske mye bedre enn sist. Jeg er enig med Stefan at organiseringen og opplegget rundt turneringen for oss utøvere og team fungerte perfekt i fjor. Den imponerende logistikken, til tross for lange reiser over flere dager, gjør det mulig for oss å prestere på høyeste mulig nivå så mange dager på rad. Dette står det respekt av, sier den norske storhopperen.

Totalt 16 tellende hopp

I dag startet arrangørene i Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og Vikersund billettsalget. Med totalt 16 tellende hopp fordelt på ti dager i fire ulike byer fortsetter hoppturneringen i sin andre utgave etter samme mal, og for publikum er det mange godbiter å velge i.

– Vi var kjempefornøyd med den første utgaven, men har samtidig gjort oss mange erfaringer. Hoppturneringen skal fortsette på minimum av samme nivå arrangementsmessig som i fjor. Det store målet for oss kommende er å få flere publikummere i bakken. Vi ønsker skikkelig folkefest, og dette fortjener verdens beste hoppere når de kommer nesten rett fra OL til Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Snorre Veggan

Foto: Snorre Veggan

Lund roser også arrangørene og de frivillige.

– Vi er godt i gang med planleggingen, og vet at logistikken blir svært viktig igjen. Dette lærte vi også mye av i fjor. Heldigvis har vi erfarne arrangører og ikke minst frivillige med oss på laget som gjør dette mulig, sier prosjektleder for RAW AIR, arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund.

Fra 9. mars til 11. mars er det Holmenkollen som er vertskap for RAW AIR-turneringen, mens den fortsetter i Lillehammer 12.-13. mars og i Granåsen 14.-15. mars. Selve RAW AIR-finalen går i Vikersund 16.-18. mars.

Dette er RAW AIR:

  • RAW AIR er en hoppturnering over ti dager i fire forskjellige bakker.
  • Det starter i Holmenkollen 9. mars, deretter reiser hopperne til Lillehammer, så Granåsen, før det hele avsluttes med skiflyvning i Vikersund 18. mars.
  • De tre beste mottar en pengepremie på totalt 100.000 euro.
  • Det er Norges Skiforbund som er initiativtaker til turneringen.

Slik blir programmet:

Holmenkollen
9. mars: Kvalifisering
10. mars: Lagkonkurranse
11. mars: Individuell konkurranse

Lillehammer
12. mars: Kvalifisering
13. mars: Individuell konkurranse

Trondheim/Granåsen
14. mars: Kvalifisering
15. mars: Individuell konkurranse

Vikersund
16. mars: Kvalifisering skiflyving
17. mars: Lagkonkurranse skiflyving
18. mars: Avslutning og individuell skiflyving

Mer på www.rawair.no