Full VM-stemning i Marka

To ting man hvert fall ikke kunne klage på i marka, var været og folkelivet. Mennesker fra alle mulige land hadde samlet seg for å heie frem sine favoritter.

Jubelen var høy sammen med klangen fra kubjellene. Barna hadde tatt med akebrettet og lekte seg i de små bakkene. Mange hadde også satt seg ned, fyrt opp engangsgrillen og spilte kjente låter.

Et par venninner som hadde tatt seg turen til marka var Ida Nygård og Pia Wøyen. De hadde tatt med seg norske flagg, pølser og i koppen hadde de kakao.

Ida Nygård og Pia Wøyen synes det er 17. mai-stemning i Marka denne lørdagen. Foto: Kine Larsen

Ida Nygård og Pia Wøyen synes det er 17. mai-stemning i Marka denne lørdagen. Foto: Kine Larsen

– Du får nesten en slags 17.mai følelse av å være her med det fine været og den gode stemningen, forteller Ida. – Vi er her i hovedsak for å støtte våre flotte skiløpere, sier Pia.

Jentene innrømmer at de bruker marka lite ellers og mener at skifesten er en god unnskyldning for å gjøre nettopp dette. Begge har vært her tidligere og kommer alltid tilbake til denne plassen. – I år ble jo været også en god bonus, så nå skal vi gå litt rundt og oppleve stemningen, sier begge jentene seg enig om.

100 poeng til sola

På andre siden av haugen satt det en guttegjeng som har det som tradisjon å være med på folkefesten.

– Dette er sjette året på rad vi er her sammen, forteller en av gutta, Kristian Bolstad. Selv om en del hadde falt fra i år stoppet ikke dette gjengen fra å kose seg.

De er, som mange andre, storfornøyd med været.

Kristian

Kristian Bolstad er i Marka for sjette året på rad sammen med gode venner. Foto: Kine Larsen

– Det å være her for oss styrker vårt samhold og det skaper god stemning i gruppa, sier Kristian. Gutta rundt sier seg enig og ler godt sammen.

Når skiløperne suste forbi i marka kastet nærmest folk fra seg både pølser og brusen for å få et glimt av dem før de raste av sted for neste runde.