Skifest i marka

Liker du best å tilbringe skifesten i marka? Les mer her for nyttige tips og råd!

Skifest i marka Holmenkollen

I marka gjelder friluftlivsloven i tillegg til sunn fornuft og friluftsvett. «Telting eller annet opphold er ikke tillatt i mer enn 2 døgn (…)».

Husk at alt utstyr skal tas med hjem, og at søppel skal kastes i egnede kontinere. Ikke grav ned søpla, den forsvinner ikke der. Vi oppfordrer alle til å forlate marka slik den var da du kom.

LAST NED VÅR MARKAGUIDE HER! 

skifest-i-marka-kart

Skal du i marka med barn anbefaler vi deg å campe på «Hemingseter familiecamp».

Skal du overnatte ute i Marka under Holmenkollen Skifest? Les dette først:

  • Det er mulig å slå opp telt utenfor arenaens markeringer og billettsone. De mest aktuelle teltplassene er oppe ved Frognerseteren.
  • På kartet vil dere finne Camp Steinalderåkeren, Camp Hemingseter og Camp Korketrekkeren. Ved Steinalderåkeren er det flest «voksentelt», mens ved Hemingseter er det mer beregnet for familier.
  • Utover dette kan man slå opp telt/lavvoer hvor man vil, men utenfor markeringer som er satt opp og merket. Det er også viktig å plassere telt/lavvoen slik at man ikke må krysse rennløypa unødig og er til hinder på annen måte. Ved å spørre vaktene som er i området, så vil det meste ordne seg.
  • LES MER: Slik skaper vi en enda bedre skifest i 2017!
  • Markaloven sier at man bare kan overnatte i to døgn. Det betyr i praksis at det er helt greit å slå opp telt/lavvo på fredag og overnatte til søndag. Det er også viktig at alle tar vare på naturen, rydder opp i eget teltområde og plasserer søppel langs løypa etter rennene er over. Det er også en egen kontainer oppe ved parkeringsplassen ved det som heter «Sporten».
  • Holmenkollen er kjent for å vise flotte bilder fra 3- og 5- mila spesielt hvor det masse heiende entusiaster langs hele løypa. Vi heier på alle, ikke minst de som ligger sist og trenger løftet. Vi bidrar alle til å gjøre også årets Holmenkollrenn til en skifest.
  • Det er derfor flott om alle hjelper hverandre med å finne frem til gode teltplasser og hjelpe hverandre med en spade eller noen ekstra sterke armer når teltet/lavvoen skal opp. Gi også plass til dagpublikum som kommer under rennene.
  • Videre er vi er avhengig av at dere alle hjelper oss med å holde gjerdene på plass, at reklameskilt og installasjoner blir stående og at løypa skiheltene våre skal gå i – er best mulig. Det er derfor viktig at alle som overnatter og dagpublikum ikke beveger seg ute i løypa.
  • På kartet er det også markert hvor det er toaletter og salg av ved.
  • Det er begrensede parkeringsmuligheter ved Frognerseteren. Det betyr at de som kommer med telt og annet utstyr kan kjøre til frognerseterområdet/Sporten, lesse av utstyret og så kjøre for å parkere andre steder.

Lykke til og vi sees!